Szemléletváltás


Az ön cége egy tárgyalásbarát szervezet? Alkalmazkodó, nyitott, kollegiális, összpontosított; képes versenyezni és életben maradni egy versenykörnyezetben? A Scotwork segíthet önnek cége átalakításában.

A jelenlegi gazdasági hangulat nyomasztólag hat a kollégái hangulatára? A Scotwork felvillanyozhatja a csapatát, pozitív elkötelezettséget teremthet, és új eszközöket nyújthat nekik a kihívások kezelésére.

Egy "tárgyalásbarát szervezet" a mi meghatározásunk szerint a következő kritériumoknak felel meg:

Üzlete szerves része-e a tárgyalás? A tárgyalás képessége az egyik legfontosabb alkalmassági mutató-e, amelyre a vezetőknek szüksége van a vállalati célok eléréséhez? Cégen belül ösztönzik-e az ellentétes érdekek nyílt megvitatását? A vezetők szerint a tárgyalás egy eszköz-e a prioritásaik eléréséhez, miközben alkalmazkodnak mások szükségleteihez is?

Mitől lesz egy megállapodás "jó üzlet"? Az egyének az ön cégénél tisztában vannak ennek a fogalmával?

Van-e teljesítményösztönző a jó üzlet eléréséhez? Kapnak-e jutalmat, motivációt az értékesítők, beszerzők és a végrehajtók a cég számára legjobb üzlet elérésekor? Van-e összhang a tervek és elképzelések között?

Értékeli-e a cég a hosszú távú értékteremtést? Partnerként kezelik-e a beszállítókat és az ügyfeleket?  A rövid távú előnyökért cserébe feláldozzák-e a hosszú távú hasznot?

A cégen belül megosztják-e az információt és a szaktudást? Kommunikálják-e a részleteket, vagy csak a végeredményt? Van-e mód arra, hogy a tárgyalók minden szükséges információt megszerezzenek, valamint a tanulságokat meg tudják osztani és ezek elérhetőek legyenek a cégen belül mások számára is?

Van-e a tárgyalásaikhoz szükséges egységes keret és "közös nyelv" a cégen belül, amit ugyanúgy ért mindenki? A különböző osztályok hatékonyan tudnak-e beszélni egymásnak a tárgyalásaikról? A tárgyalás folyamataival mindenki egységesen van tisztában? Van-e olyan közösen kialakított forma, amely keretében a tárgyalásokat egységes szisztémával tudják kiértékelni úgy, hogy mindenki ugyanúgy megértse?

Használnak-e egy hatékony és egységes felkészülési rendszert a fontosabb tárgyalások előtt? Van-e egy olyan rendszer, ami támogatja, bátorítja és ösztönzi őket arra, hogy alkalmazzák a tárgyalási folyamat során?

Kaptak-e segítséget tárgyalási készségeik fejlesztéséhez? A vállalat felelősvezetői ugyanazt a képzést kapják, mint a beosztottaik? Megbeszélik-e az elvárásaikat a beosztottakkal a tréning előtt, a tréning végén pedig megnézik-e, hogy ebből mit sikerült elsajátítani és kidolgoznak-e egy akciótervet a tanultak gyakorlatba történő átültetésére, valamint az eredmények mérésére?

A Scotwork konzultánsai tudnak segíteni abban, hogy az ön cége, vagy részlege egy hatékony tárgyaló szervezetté tudjon válni.

Tudjon meg többet! Kérjen visszahívást az egyik konzultánsunktól!