JUNE.png

Semmi sem a régi – Tárgyalás krízishelyzetben

Közzétéve: jún. 02 , 2020
Szerző: Tyler Hall

Mostanában több tárgyalás zajlik, mint valaha. Sokan próbálják megváltoztatni a szerződéses feltételeket, a fizetési kondíciókat, és igyekeznek további engedményeket kicsikarni. Ezek azonban veszélyeztethetik a szerződések gyakorlati megvalósítását és a személyes kapcsolatokat is.

A következő 3-6 hónapban rendkívül nagy nyomás nehezedik a tárgyalókra, hiszen úgy kell biztosítaniuk és fenntartaniuk üzletük folyamatosságát, hogy eközben megőrizzék kapcsolataikat ügyfeleikkel, szállítóikkal vagy az üzlet tulajdonosaival és beosztottjaikkal. Ön ragaszkodhat a szerződés betartásához egy olyan ügyféllel szemben, aki fizetési haladékot vagy szüneteltetést kér a krízishelyzet okozta nehézségei miatt, azonban ez benne mély nyomot fog hagyni, és ezzel kockára teszi a közös jövőjüket. Hacsak Ön nincs monopolhelyzetben, nem valószínű, hogy meghosszabbítják a szerződést, sőt, az ügyfél esetleg tönkre is mehet addig. Azonban ha teljesíti a kérését, azzal lehet, hogy a saját üzletének folyamatosságát kockáztatja.

A megszokott tárgyalási sémákat el kell felejtenünk, és nagyon kreatívnak kell lennünk, ha úgy szeretnénk túljutni ezen a krízisen, hogy megtartjuk üzleti partnereinket. Láthatunk például olyan bérbeadókat, akik rövidtávra elengedik a bérleti díjat és átütemezik azok kifizetését a bérbevételi időszak lejáratának végére. Egy másik hasonló példa a Salesforce nevű szolgáltató esete, amely térítésmentesen biztosít kisvállalkozó ügyfeleinek kiegészítő szoftvert, akik ezzel megalapozottabb döntéseket tudnak hozni, hosszú távon fenn tudnak maradni, és cserébe megerősödik a kapcsolatuk a Salesforce-al.

Nem lesz könnyű! Ki kell lépnünk a hagyományos gondolkodási kereteinkből, és el kell engednünk azt, ahogy eddig működtünk! Új változókat kell találnunk, hogy rugalmasabbak lehessünk, és hatékonyabbá tehessük a cserefolyamatot a tárgyaláson! Együtt kell működnünk! Segítsük át egymást ezen a krízisen, és így a válság után erősebb lehet a stratégiai partnerségünk, mint valaha!  

 Tekintsünk úgy a kihívásra, mint egy lehetőségre!

Ha segítségre van szüksége, keressen miket, és gondolkodjunk együtt a megoldáson!

Sikeres visszatérést kívánunk! 

Tyler Hall - Scotwork Ausztrália tréner írásának fordítása


MEGOSZTÁS

blogAuthor

A szerzőről:

Tyler Hall
No bio is currently avaliable

Legutolsó blogunk:

Felkészülés a váratlanra

Akármilyen küzdelmes és bizonytalan is a COVID okozta helyzet, megfelelő felkészüléssel bármilyen helyzetben segíthetünk magunkon. A tervet készítő tárgyaló részben a múltra alapoz, mint egy történész, részben feltérképez, mint egy nyomozó és rögtönöz, mint egy improvizáló színész. Amikor ez a három szerep egyszerre van jelen, nagyban hozzájárulhat a tárgyalás eredményességéhez....

Scotwork (Magyarország) Kft.
Dayka Gábor utca 3
BUDAPEST
1118
Magyarország
+36 1 222-5177
hungary@scotwork.com
Kövessen minket!
award 1.jpg
award 2.jpg
Scotwork CPD 2020