Vissza a blogokhoz

Késői ebéd vagy korai vacsora?

Papp Zoltán
Negotiation Blog Restaurant Converted

Karácsony és újév után szükségünk volt egy kis pihenésre. Négy gyereket és öt unokát két héten keresztül vendégül látni szórakoztató és felemelő érzés, de egyben kimerítő is. Sokan jönnek vendégségbe, ha az ember egy tengerparti városban él, még akkor is, ha esik az eső és gyakran fúj a szél. Amikor mindannyian hazamentek, úgy éreztük, hogy most nekünk van szükségünk pihenésre és rekreációra.

Úgy döntöttünk, hogy néhány napra Cornwallba utazunk, az Eden Projet (szabadidőközpont, ahol mediterrán- és esőerdő környezetben rengeteg program áll a látogatók részére) és a St  Ives Tate (modern művészetek múzeuma) miatt. Szállást is foglaltam egy közeli hotelben. A foglalás után alig egy órával pedig hívott  is a recepciós telefonon.

Lenne egy különleges januári ajánlatunk – mondta. Ebéd két fő részére az éttermünkben, pezsgővel, valamint üdvözlő ajándék és délutáni tea, majd megmondta, hogy mindezeket mennyiért. Úgy tűnt, mintha önmagát alkudta volna le, ugyanis egy kétszemélyes éttermi étkezés árának a feléért kínálta mindezt.

Válaszomban megjegyeztem, hogy ez fantasztikusan hangzik, de mi mindkét napon távol leszünk ebédidőben. Egyik nap az Edenben, másik nap pedig St Ivesben leszünk. Megkérdeztem, hogy ez lehetne-e vacsora az ebéd helyett. A válasz az volt, hogy nem, az ajánlat csak az ebédre vonatkozik. Próbáltam a jóindulatára hagyatkozni, ezért beleegyezett, hogy megbeszéli a főnökével és visszaszól.

Ezután néhány dolognak utánanéztem. Az étterem vacsoraidőben 17:30-kor nyit és a két ott töltött nap egyikén volt még bőven vacsorára szabad asztal a nyitáskor.

Másnap visszahívott, és sajnálattal közölte, hogy az ajánlat csak ebédre vonatkozik. Rákérdeztem, hogy mi lenne, ha abban állapodnánk meg, hogy mi nagyon későn fogunk ebédelni, és megkérdeztem, hogy ebben az esetben is élne-e az ajánlatuk. Milyen késői időpontra gondolt? – kérdezte a recepciós. 17:30 körüli időpontra gondolok – válaszoltam. Némi szünet után azt válaszolta, hogy megnézi, mit tud tenni, majd visszakérdezett: a 17:30 megfelelne akkor?

E hét csütörtökön lesz a késői ebéd, majd megírom milyen volt.

Stephen White – Scotwork Managing Partner írásának fordítása

Feliratkozás blogunkra

Honlapunk védelmét a reCAPTCHA biztosítja, és érvényesek rá a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei. Tiszteletben tartjuk a személyes adatainak védelmét. További információért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat.