Vissza a blogokhoz

Ne várjunk a sztrájkig!

Papp Zoltán
negotiate_shakinghands.jpg (1)

Az idei év híre, hogy sorra sztrájkolnak, vagy figyelmeztető sztrájkkal kényszerítik ki a szakszervezetek, illetve a dolgozók képviselői, hogy a vállalatvezetés tárgyaljon velük és engedjenek a követeléseiknek.  SEGA, BOSCH, AUDI és ki tudja hol ér véget még a sor…

 A sztrájk nyilvánvalóan az utolsó eszköz, amivel a másik felet tárgyalásra, illetve engedmények megadására lehet kényszeríteni. Hogyan tudjuk ezt elkerülni, és mennyibe kerül, ha mégsem sikerül? Melyik félnél van az erő? Hogyan készüljünk fel a tárgyalásra? Miben és mikor engedjünk?

Mik lesznek a rövid-és hosszú távú következmények? Mitől érezzük vesztesnek magunkat egy tárgyalás után? Az egyik vállaltvezető a sztrájkot követően azt mondta, hogy a megállapodás nagyon drága volt.

 Jó tárgyalókra az asztal mindkét oldalán szükség van.

A Scotwork 44 éve, Magyarországon 23 éve tárgyalási-készségfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozik. Segítünk abban, hogy a tárgyalást egy előremutató és kölcsönös előnyökre épülő folyamatként lássák és kezeljék, amivel a végén mindegyik fél jobban járhat, mintha maradt volna minden a régiben.

Kérje segítségünket!

Konzultáció

Feliratkozás blogunkra

Honlapunk védelmét a reCAPTCHA biztosítja, és érvényesek rá a Google Adatvédelmi Irányelvei és Általános Szerződési Feltételei. Tiszteletben tartjuk a személyes adatainak védelmét. További információért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi Nyilatkozatunkat.